Denominacions d'Origen

Paisatge vinya al priorat

DOQ Priorat

DOQ Priorat

doq Priorat Es una de les regions vinícoles més prestigioses del món. Representa un territori únic i amb una gran personalitat. La DOQ Priorat està ubicada a la zona central de Catalunya, en una regió formada per finques de poca extensió i amb unes característiques singulars. La vinya creix majoritàriament en sols pobres i minerals, plantada en costers o bé en terrasses amb una altitud d’ entre 100 i 700 metres sobre el nivell del mar, en una successió de petites muntanyes. La major part del sol de conreu està format per pissarres denominades “llicorella” del període Carbonífer i inclús més antigues del període Devònic .Es produeixen vins exclusius amb les varietats tradicionals principals que són la Garnatxa i la Samsó (Carinyena), de producció limitada, vins amb cos i molts caràcter. La mitjana de producció per cep molts cops és inferior a 1 quilogram de raïm. Tenen un gran potencial enològic i es una zona de vins vinculats al terrer.


panoràmica serralada del Montsant des de Torroja, finca Bevisos.

domontsant_logo

DO Montsant

Aquesta zona vinícola es situa envoltant i encerclant la zona de la DOQ Priorat. La DO Montsant és una Denominació d’ Origen recent amb pocs anys d’ existència però que ja ha aconseguit un prestigi molt important en el món del vi a nivell internacional. Amb diversitat de sols en aquesta zona es conrea la vinya des de fa més de mil anys. El vinyar actual està plantat majoritàriament en terrasses. És una regió amb molt potencial qualitatiu.


Paisatge denominació d'origen Penedès

DO Penedès

DO Penedès

Zona vinícola vinculada al Mediterrani, fa més de dos mil anys des de l’època de l’ imperi Romà que s’ elaboren vins a Catalunya. Roma va expandir el conreu de la vinya per tot el Mediterrani des del segle II aC. Autors d’ aquella època varen escriure lloances sobre els vins catalans com dels millors de l’ imperi. Els vins d’ aquesta gran zona són diversos tant en perfils com en personalitat i estil, però orientats a la qualitat i a la innovació. Cada cop més el món redescobreix els vins assequibles i de qualitat d’ aquesta Denominació d’ Origen que es proposa apropar el vi a la gent de manera decisiva perquè el vi del Mediterrani torni a estar present amb força a totes les taules.


CAVA de paratge Qualificat

DO Cava

DO Cava

Les primeres ampolles de Cava es van elaborar el 1872 gràcies a les innovacions tècniques que permeteren controlar la segona fermentació del vi a l’ ampolla. Però fou en les primeres
dècades del segle XX quan el cava es va presentar i aconseguí l’ èxit al món. Ara ja està plenament consolidat i reconegut destacant en productivitat i dinamisme dins la viticultura catalana. Hi ha diversitat però destaquen els elaborats amb les tres varietats més típiques com són: macabeu, xarel·lo i parellada.


oliveres denominació d'origen Siurana
DOP Siurana

DOP Siurana (oli)

Mapa DO SiuranaDenominació d’ Origen que inclou la producció de les finques d’ olivers situades a les comarques de Tarragona on es produeix un oli verge extra d’ una qualitat excepcional , un producte natural que s’ obté de la primera premsada de les olives mitjançant procediments mecànics. Olis afruitats amb molts matisos i aromes, amb cos, un gust agradable i persistent ideal per a la cuina Mediterrània. La varietat d’ oliva predominant és l’ Arbequina que aporta unes característiques diferenciades als olis de la DOP Siurana.